Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Traditionellt hantverk med nytänk!

År 1946 grundade bröderna Einar (min farfar), Ebbe och Hubert Sandén företaget Bröderna Sandéns Snickerier  i nybyggda lokaler i Bälinge, Perstorps kommun.

Man tillverkade fönster, dörrar, köksinredningar, strykbrädor, trädgårdsmöbler i bok, inredningar till andelsfrysar, andelsfrysboxar samt trappor. Kort sagt: det mesta. I början av 60-talet gick man över till formpressade ytterdörrar i teak, ek och fur. 

Efter farfars frånfälle 1968 ombildades företaget och hette ett tag AB Sandéns Snickerier eftersom min far (Ingemar) och hans 2 kusiner köpte farfars del och blev sammanlagt 5 delägare. Under 70-talet tog man upp stallportar i parti och minut på repertoaren.

Efter några år ändrades namnet till Dörrfabriken, Sandén & Co och fortsatte heta så fram till 90-talets början, då farsan löste ut den siste delägaren och startade Sandéns Trävaror HB som han än i dag driver med inriktning på ytterdörrstillverkning.

I samma lokaler som honom håller jag på med trappor sedan år 2000 och har således sett och hört det mesta i ämnet. Jag har ingen standardtillverkning, utan är väldigt flexibel. Varje trappa är unik och till ett vettigt pris.

Räcken, stolpar, ledstänger och andra specialsnickerier tillverkas givetvis också!

Hör av dig om du behöver hjälp med projektering så gör jag vid behov gärna hembesök, kommer med förslag och mäter upp trappan på plats. Naturligtvis på ett rimligt avstånd från fabriken.

Välkommen att höra av dig!

Rickard Sandén